- Tanto o xurado popular como o profesional outorgáronlle o premio á mellor Tapa Tradicional á receita do restaurante Gumer e á mellor Tapa Creativa á da gastroteca El Cafetín, que competirá como Tapa de Pontevedra cos vencedores das outras seis grandes cidades no certame ‘De tapas por Galicia’ organizado pola Xunta
- Tamén recibiron galardóns, como segundos e terceiros clasificados nas diferentes categorías, o Bocadito Crujiente Langostino de Cre-Cottê, os Trasmallos entre Neboeiro de Loaira Xantar, o Novembro Salgado de Cafetería Sonata, o Brioche de Carrilleira de A Gramola, o ‘Viva México… Gambones’ de Tabula Rasa, as Ínfulas e Pataca ao Medio Polo de Soulbeer, o Porrogreen de Padal da Santiña e a ‘Ovella que bala…’ de Bocarte
Os concelleiros de Promoción Económica e de Desenvolvemento Sostible, Yoya Blanco e Iván Puentes, presidiron esta tarde no Gastroespazo do Mercado de Abastos a entrega dos galardóns do certame Pontedetapas 2022, nun acto ao que tamén asistiu o edil de Benestar Social, Marcos Rey, e no que participaron o presidente da asociación de Hostaleiros Empresarios de Pontevedra (Hoempo), Daniel Lorenzo, e o seu secretario, Antonio Fernández. Tanto os votos do xurado popular (a cidadanía) como o profesional coincidiron á hora de elixir aos vencedores desta edición do concurso da gastronomía en miniatura: ámbolos dous outorgáronlle ao Vacalao ‘Do cru ao cocinao’ da gastroteca El Cafetín o premio á mellor Tapa Creativa e aos Canelóns de xarrete de vaca galega do restaurante Gumer o premio á mellor Tapa Tradicional.
Tamén recibiron galardóns, como segundos e terceiros clasificados nas diferentes categorías, o Bocadito Crujiente Langostino de Cre-Cottê (2ª Tapa Tradicional do xurado popular), os Trasmallos entre Neboeiro de Loaira Xantar (2ª Tapa Creativa do xurado popular), o Novembro Salgado de Cafetería Sonata (2ª Tapa Tradicional do xurado popular), o Brioche de Carrilleira de A Gramola (3ª Tapa Tradicional do xurado popular), o ‘Viva México… Gambones’ de Tabula Rasa (3ª Tapa Creativa do xurado popular), as Ínfulas e Pataca ao Medio Polo de Soulbeer (3ª Tapa Tradicional do xurado profesional) e o Porrogreen de Padal da Santiña e a ‘Ovella que bala…’ de Bocarte (que comparten o ‘bronce’ como 3ª Tapa Creativa do xurado profesional).
Yoya Blanco destacou “o tremendo nivel e a dificultade de elaboración dos petiscos presentados a un certame ‘clásico’ que regresou tras dous anos de parón pandémico e que contou coa participación de 25 establecementos da cidade (que presentaron 26 tapas)”. O Pontedetapas 2022 trouxo ademais consigo unha novidade: a estrea dun novo sistema de votación dixital do público no que as puntuacións de cada petisco puideron realizarse a través dun código QR personalizado dispoñible en cada local.
“Os votos da cidadanía determinaron que o Vacalao ‘Do cru ao cocinao’ da gastroteca El Cafetín será, como mellor Tapa Creativa, a Tapa de Pontevedra, o petisco que representará á nosa cidade no certame autonómico De Tapas por Galicia, organizado pola Xunta, no que competirán as sete grandes cidades galegas e no que se decidirá cal é a Mellor Tapa de Galicia”, subliñou a concelleira de Promoción Económica.
A relación de gañadores de Pontedetapas 2022 é a seguinte:
PREMIOS XURADO POPULAR
TAPA TRADICIONAL:
1º Gumer. Canelóns de xarrete de vaca galega
2º Cre-Cottê. Bocadito Crujiente Langostino
3º A Gramola. Brioche de Carrilleira
TAPA CREATIVA:
1º El Cafetín. Vacalao ‘Do cru ao cocinao’ (calificación como Tapa de Pontevedra)
2º Loaira Xantar. Trasmallos entre Neboeiro
3º Tabula Rasa. ‘Viva México… Gambones’
PREMIOS XURADO PROFESIONAL
TAPA TRADICIONAL:
1º Gumer
2º Sonata. Novembro Salgado
3º Soulbeer. Ínfulas e Pataca ao Medio Polo
TAPA CREATIVA:
1º El Cafetín
2º Loaira Xantar
3º Compartido: O Padal da Santiña (Porrogreen de Padal) e Bocarte (‘Ovella que bala…’)
As tapas e establecementos que competiron este ano no concurso Pontedetapas foron os seguintes:
1. Ultramar: Mexillón nunha mariñeira, cremoso de apionabo e mollo de herbas frescas
2. Loaira Xantar: Trasmallos entre neboeiro
3. Umami Poke Restobar: Allegra (opción vegana)
4. Pintxoviño: Taquiño de atún
5. A Gramola: Brioche de carrilleira
6. Bar Karma: Tortilla Kármica (vegana)
7. Tabula Rasa: Viva México… Gambones!
8. A Fervella: Ensaladilla de polbo
9. La Buena Vida: Tapita churraskiña con tapas lokas
10. Adega dos Avós: Tortilla de polbo
11. La Culpa de la Gula: Bolo de vento de txangurro con crema de wakame, fideos fritos e katsuobushi
12. Gumer: Canelóns de xarrete de vaca galega
13. Bocarte: Ovella que bala…
14. Meu e Teu: Fazulas en salsa de mencía
15. El Cafetín (La Gastroteca): VacaLao ‘Do cru ao cocinao’
16. Café Central: Delicia galega
17. Soulbeer: Ínfulas de pataca ao medio polo
18. Lulo Gastrogrill: Mini bourbon BBQ burger
19. Casa Verdún: Gofre de outono
20. Sirius Bar: Burger sirius
21. Padal da Santiña: Morde millo
22. Padal da Santiña: Porrogreen
23. Cre-Cottê: Bocadito crujiente de langostino
24. Icewolf: Momos de cocido galego en caldo dashi
25. Pontegrill: Celta caribeño
26. Cafetería Sonata: Novembro salgado